Skip to the content

LER 2.0

Hvad sker der med LER 2.0?

GIS4Mobile følger udviklingen i LER nøje, og har opmærsomheden rettet mod LER 2, og hvilke nye krav der stilles til ledningsejere.

Status

I september 2019 er status at bekendtgørelsen til LER-loven er offentliggjort.

 

Hvad betyder det for os?

Afhængigt af hvilket niveau I er på som ledningsejer kan LER 2.0 komme til at stille omfattende krav.

Primært er det et krav at ledningsplaner er digitaliseret. Det vil vi gerne hjælpe med.

Dernæst bliver det et krav at forespørgsler besvares inden 2 timer, indenfor normal arbejdstid (8-16).

Længere henne bliver det et krav at ledningsoplysninger indsendes digitalt til LER - så vil LER systemet sammenstille alle ledningsoplysninger i henhold til hver graveforespørgsel, således at entrprenøren får leveret et samlet kort med alle ledningsdata på.

Der skal medsendes oplysninger om ledningers art, opmålingens nøjagtighed, og koten eller dybden. Det sidste kan være det sværeste, men kravet gælder ikke for gamle ledningsanlæg.

Det er vigtigt at have styr på data - struktur og datakvalitet er nødvendigt, og det rigtige IT system til besvarelse af graveforespørgsler er også en nødvendighed.

Kravene i LER-loven gælder fra 2023, men allerede fra årsskiftet kan man vælge at følge de nye regler.

Flere spørgsmål?

Har I spørgsmål, eller har I brug for hjælp, så kontakt os via kontaktformularen, eller ring 40101091 - eller skriv til ler@gis4mobile.com.

Et godt tilbud til dig.

GIS4Mobile tilbyder hjælp til alle opgaver i forbindelse med LER og overgang til LER 2.0.

  • Digitalisering af ledningsplaner.
  • Opmåling af ledningsnet.
  • Automatisk besvarelse af LER forespørgsler.

Med denne løsning hjælper vi dig hurtigt og effektivt med at besvare LER henvendelser og vi hjælper også med at blive klar til LER 2.0 – det nye, skærpede lovkrav til digitalisering og registrering af ledninger i Ledningsejerregistreret (LER).

Det betyder at du kan oprette en aftale hvor du har adgang til dine ledninger på en mobil enhed (iPad/tablet/mobil telefon) og så få LER Robot med i prisen. Se mere her.

 

Skal vi tale sammen?

Du er velkommen til at ringe til GIS4Mobile på 40 10 10 91 - eller skriv på mail@gis4mobile.com - eller benyt kontaktformularen.